Információk, érdekességek

Kik költenek étrend-kiegészítõkre?

2009. október 26.

Minden negyedik-ötödik család vásárol havi rendszerességgel valamilyen étrend-kiegészítõ terméket

 

 

Az egészséges emberek gyakrabban alkalmaznak étrend-kiegészítõket, míg a krónikus betegek gyógyszerekre költenek inkább – derül ki a Szinapszis Kft. és a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös kutatásából.


A tojás sokan szeretik, de mire jó?

2009. október 05.

Ön tudta, hogy a tojás valójában egy nagy sejt?

 

 

Koleszterin és tojás – gyakran említik õket együtt; sõt a lakosság egy része is „gonosz kis koleszterinbombának” tartja a tojást, pedig ma már tudjuk, hogy a tojásfogyasztás nem emeli kórosan a vérzsírszintet.


Gazdasági helyzetünk befolyásolja étrendünk minõségét?

2009. szeptember 28.

Ön tudja, mennyire befolyásolja társadalmi-gazdasági helyzetünk, valamint táplálkozási ismereteink és hiedelmeink az étrendünk minõségét?

 

 

Régóta ismert tény, hogy sok más tényezõ mellett a társadalmi helyzet, az iskolázottság és az egyén anyagi lehetõségei befolyásolják az élelmiszerválasztást és ezen keresztül az egészségi állapotot is. Az egészségmegõrzés iránt elkötelezett táplálkozási szakemberek erõsen hisznek abban, hogy a táplálkozási ismeretek elmélyítése tudatosabb táplálkozást eredményez a hétköznapokban.


Az evészavarok összefüggnek az érzelmekkel?

2009. szeptember 13.

Az étkezés korántsem azonos a táplálkozással, a létfenntartáshoz szükséges „üzemanyag” felvételével.

 

 

Evési szokásainkban hangulatunk, lelkiállapotunk, érzelmi szükségleteink tükrözõdnek. A hétköznapi nyelvi fordulatok megmutatják, milyen szoros kapcsolatban áll az evés a szeretettel. A kedves, mosolygós, gügyögõ kisdedet „ennivalónak” találjuk, szerelmünket „édesemnek” szólítjuk, s tudjuk, hogy a „férfi szívéhez gyakran a gyomrán keresztül vezet az út”.


Rákkeltõ anyagok a mézben?

2009. szeptember 09.

Vannak olyan paraméterek, amelyek jelzik, hogy hõkezelésen esett át a méz, ami hamisításra is utalhat.

 

 

Az elmúlt 1,5-2 évben megsokszorozódtak a mézzel kapcsolatos vizsgálatok, miután rendszeresen hallani, hogy a hamisítás elterjedt, hiszen ez egy jó üzlet – mondta el Süth Miklós fõállatorvos, szakállamtitkár.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...257258259...300