


Információk, érdekességek
Krémes tejberizs csokival
2014. március 27.
A Desszert. Nagy szerelem. Csábító, arról nem is beszélve, hogy értő férfiember és hölgy ez előtt emeli a kalapját. Kicsit más műfaj, mint a magyar ízlés szerinti tejberizs. Egy jó csokoládéval nagyon jó összhatás, tele boldogság hormonnal. Előre elkészíthető finomság, jól variálható az ízesítése. Kanalazás közben jókat beszélgethetünk, ismerkedhetünk.
Elkészítési idő: 45 perc + pihentetés
1 l tej
24 dkg rizottó rizs
3 dl tejszín
4-5 evőkanál cukor
4 dkg (Váncza) vaníliás cukor
4-5 evőkanálnyi aprított étcsokoládé
Kukoricapelyhes csirkefalatok
2014. március 25.
Könnyű, gyorsan elkészíthető, sütőben süthető főétel. Nincs olajszag, rövidke előkészítés, utána sütés, addig lehet szépítkezni. Ha előre elkészíted, akkor frissen is megsütheted, ha már megérkezett a pasid. Arra figyelj, hogy ne hagyd magára az ételt, miközben sül, még akkor sem, ha előbb érkezik meg a kedvesed. Mindennek megvan a maga ideje.
Elkészítési idő: 45-50 perc
70-80 dkg csirkemell filé
25-30 dkg natúr kukoricapehely (Corn flkaes)
4-5 evőkanál majonéz
2 evőkanál étolaj
só és bors
Fűszeres, karamellizált francia almatorta
2014. március 23.
Könnyű, gyorsan elkészíthető, ízletes édesség. Télen megtöppedt almából az igazi, az már annyira nem lédús, inkább zamatos. Gazdagíthatjuk több féle almával és csipetnyi őrölt gyömbérrel. A tésztához használhatunk fehér tönköly lisztet, édesítéshez pedig nyírfacukrot, így a szénhidrát mennyiséget tudjuk csökkenteni. Elkészíthetjük a tésztát egy nappal korábban is, de akkor szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, 25-30 percet, utána nyújtsuk ki, és terítsük a formába.
Elkészítési idő: 95-100 perc + a pihentetés
Hozzávalók:
A tésztához
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
1 evőkanál cukor
1 tojássárgája
3-4 evőkanál hideg víz
A töltelékhez
3 kisebb alma
1-2 evőkanál citromlé
2 evőkanál barnacukor
3 dkg vaj
1-2 teáskanál mézes fűszerkeverék
A krémhez
2,5 dl habtejszín
2 kisebb tojás
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál barnacukor
2 teáskanál vaníliás cukor
Marha pástétom, tészta köntösben
2014. március 22.
Az étel alapja darált marhahús, amit megfőztem erőlevesnek. Az aprított hús hamar megfő, és nyerünk vele egy adag csodás alap levet, amit akár le is fagyaszthatunk, és későbbi ételek dúsítására használhatunk. A töltött tésztát előző nap elkészíthetjük, tegyük hideg helyre, és másnap csak készre kell sütni. Köretnek zöldsalátát ajánlanék, hiszen a tészta burkolattal együtt kiadós ételt kapunk.
Elkészítési idő: 90 perc+ pihentetés
Hozzávalók
30 dkg főtt, darált marhahús
15 dkg főtt, darált leveszöldség
2-3 fej gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
10-15 dkg húsos, füstölt szalonna
6-7 szelet bacon
1 csomag, előre nyújtott leveles tészta (125 g-s)
2-3 evőkanál marinírozott sült paprika
2 kisebb tojás
1 evőkanál étolaj
2 teáskanálnyi mustár
1 teáskanálnyi pástétom fűszer
1 teáskanálnyi morzsolt petrezselyem zöldje
1 mokkáskanálnyi tört chili paprika
só és bors
A kenéshez felvert tojás.
Tejszínes öthagymás leves
2014. március 22.
Tavaszi íz kavalkád. Édes, különböző ízű hagymák találkozása. Érdemes kisebb, kevésbé erős hagymákat választani. Gyorsan elkészíthető leves, akár előző este is elkészíthetjük, és tálalás előtt melegítsük fel. Felöntéséhez használhatunk zöldség alap levet is, így akár húsmentes fogás is készülhet.
Elkészítési idő: 35-40 perc
1 kisebb póréhagyma
2-3 újhagyma
1 fej lilahagyma
1 fej fehér hagyma
2 kisebb sonka hagyma
1 liter csirke alap lé
2 dl tejszín
1 dl fehér bor
2 evőkanálnyi olaj
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék (só mentes)
só, bors
A tálaláshoz pirított kenyérkockák.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...204205206...300